Закономірності синтезу йонопроникних та електропровідних ПВП-вмісних гідрогелів - Суберляк, О. В.; Гриценко, О. М.; Гіщак, Х. Я.; Скорохода, В. Й. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2007)
Одержані гідрогельні матеріали на основі кополімерів полівінілпіролідону з гідроксіетилметакрилатом у присутності сульфату заліза (ІІ). Встановлено вплив способу полімеризації (у масі, у розчині), складу вихідної композиції на структурні параметри кополімерів та фізико-хімічні характеристики, такі як водовміст, йонопроникність, питому електропровідність та хімічну стійкість. The hydrogel materials on the basis of co-polymers of polyvinylpirrolidone with methacrylates under the iron sulfate presence are obtained. It was determined the effect of polymerization method (bulk polymerization, solution polymerization), initial composition structure the structural parameters of co-polymers and such physico-mechanical characteristics as: water content, swelling coefficient, diffusion coefficient, ion penetration, specific electric conductivity and chemical resistance.
Keywords: гідрогельні матеріали; йонопроникність