Метод кодування поодиноких і рідко повторюваних сигналів - Боднар, Р. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2002)
Розглянуто метод кодування поодиноких і рідко повторюваних сигналів наносекундної тривалості в ЛЦП на основі спеціальної запам'ятовуючої електроннопроменевої трубки, який виключає складові похибки кодування від нелінійностей рядкової і кадровоїрозгорток зчитування. Для підвищення точності вимірювання параметрів досліджуваних сигналів запропоновано способи зменшення похибки дискретизації. Виведено формулу для знаходження похибок при інтерполяції виборок досліджуваних сигналів рядом Фур'є.

The coding method of single and seldom repeated signals of nanosecond duration on the basis of special remembering electron-beam tube is considered. This method excludes a component of coding error due to nonlinearity of line and frame scanning of reading. For the accuracy improvement ofparameters measurement of the investigated signals the methods of decreasing the quantization error are suggested. The formula of error determination during interpolation of samples o f the investigated signals using Fourier series is carried out.
Keywords: 621.317. 681.325