Роль психологічної служби системи освіти у формуванні позитивної мотивації вчителів щодо впровадження інклюзивної освіти - Позднякова, Наталія Олександрівна (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Проаналізовано психолого-педагогічну літературу стосовно психологічної готовності вчителів до інклюзивного навчання. Виявлено, що одним із факторів неготовності вчителів може бути відсутність мотивації. Вказано, що саме психологічна служба школи повинна взяти найактивнішу участь у створенні такого мотиваційного середовища, яке забезпечило б психологічний супровід дітей з особливими освітніми потребами в навчально-виховному процесі.