Оптимальні швидкість обертання тихохідного вітроколеса та профіль його лопатей за критерієм максимального відбору потужності зі слабких потоків повітря - Лозовий, І. С.; Кудлик, М. Б. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2001)
Сформульовано задачу оптимізації швидкості обертання тихохідного вітро-колеса та профілю його лопатей за критерієм максимально можливого відбору потужності зі слабких потоків повітря. Для розв’язання поставленої задачі складено математичні умови оптимізації швидкості обертання вітроколеса та профілю його лопатей у слабких потоках вітру і розв’язано складені рівняння. The task of optimizing velocity rotation of low-speed wind-wheel and profile of its paddles according to criterion at most possible selection of power from weak air flow is set in the article. To solve the task mathematical conditions of optimizing velocity rotation of wind-wheel and linear profile of its paddles in weak air flow is made. The system of equations is worked out.