Удосконалення колійного розвитку вантажної станції П у звʼязку з примиканням нової підʼїзної колії - Спас, Галина Ігорівна; Spas, Halyna Ihorivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
У роботі проведено детальний аналіз вантажної станції П, її технологічних процесів та основних експлуатаційних показників. Визначено технічні характеристики станції, виконано розрахунок елементів її інфраструктури, включаючи координування стрілочних переводів, сигналів, граничних стовпчиків та пасажирських платформ. Окрему увагу приділено характеристиці нової під’їзної колії, що проектується, із наведенням її схеми та опису. Об’єкт дослідження – вантажна станція П та її колійний розвиток. Мета дослідження: оптимізація станційного колійного розвитку з урахуванням примикання нової під’їзної колії. У ході реконструкції здійснено розрахунок координування нових елементів станції, що дозволяє забезпечити їх ефективне функціонування та інтеграцію до загальної системи станційної роботи. Економічна частина дослідження містить розрахунок вартості реконструкції, що включає інвестиційні витрати на модернізацію колійної інфраструктури. Отримані результати можуть бути використані для вдосконалення роботи вантажної станції П, покращення її пропускної спроможності та оптимізації технологічних процесів.

Spas H.I., Grunyk A.I. (Supervisor). Improvement of Track Development at Freight Station P in Connection with the Adjacency of a New Industrial Track. Bachelor's Qualification Work – Lviv Polytechnic National University, Lviv, 2025. Extended Annotation Annotation: This study provides a detailed analysis of Freight Station P, its technological processes, and key operational parameters. The technical characteristics of the station have been defined, along with the calculation of infrastructure elements, including the coordination of switch points, signals, boundary markers, and passenger platforms. Special attention is given to the new industrial track being designed, with its schematic representation and description provided. Research Object: Freight Station P and its track development. Research Goal: Optimization of the station's track layout in response to the adjacency of a new industrial track. During the reconstruction, calculations were conducted to determine the coordination of new station elements, ensuring their effective integration into the broader station operations. The economic section of the study includes a cost assessment of the reconstruction, covering investment expenses related to modernizing track infrastructure. The obtained results can be applied to improve the operation of Freight Station P, enhance its throughput capacity, and optimize technological processes to ensure more efficient functionality.
Improving the draft of the station gridiron of freight station P due to the junction of a new spur track
Keywords: 6.275.02.04; – вантажна станція; колійний розвиток; під’їзна колія; реконструкція станції; технологія роботи станції; freight station; track development; industrial track; station reconstruction; operational technology