Ігрова модель мультиагентної системи з відмовами - Кравець, П. О. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007)
Побудовано стохастичну ігрову модель мультиагентної системи з відмовами. На основі методу стохастичної апроксимації умови доповняльної нежорсткості розроблено рекурентний метод для розв’язування стохастичної гри. Визначено умови збіжності ігрового методу до вирівнювальних стратегій. Досліджено вплив відмов агентів на збіжність ігрового методу в умовах невизначеності.
The stochastic game model of multiagent system with failures is constructed. The recurrence method for the solution of stochastic game by a stochastic approximation method of a complementary slackness condition is developed. The conditions of a game method convergence to equilizing strategy are determined. The influence of failures of the agents on convergence of a game method in conditions of uncertainty is investigated.