Деякі різновиди бар’єрних опціонів - Іващук, Н. Л. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2007)
Розглянуто сутність бар’єрних опціонів та їхні різновиди, залежно від типу базового активу, від місця встановлення бар’єра, від способу активізації чи дезактивізації цих похідних інструментів, а також від прав, які набувають їхні власники. Описано деякі модифіковані форми цих деривативів, а саме опціони з подвійним бар’єром, опціони з плаваючим бар’єром, бар’єрні опціони зі знижкою, зовнішні бар’єрні опціони. Охарактеризовано їхні різновиди, особливості та можливості використання інвесторами. In article the essence barrier options and their versions is considered, depending on type of a base active, from a place of an establishment of a barrier, from a way of activization and dezactivization these derivative tools, and also from the rights which are got with their owners. Some modified forms of these derivatives, namely, the double barrier options, the floating barrier options, the rebate options, the outside barrier options are described. Its versions, feature and opportunity of use by investors are characterized.
Keywords: деривативи; опціонний контракт; базовий інструмент; бар’єр; премія; derivatives; the option contract; the base tool; a barrier; the premium