Синтез 2-ОН(СІ)-3-сульфокислот-1,4-нафтохінону та їх солей - Платонов, М. О.; Плотніков, М. Ю.; Стасевич, М. В.; Монька, Н. Я.; Коліда, С. С.; Мусянович, Р. Я. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2007)
Синтезовано 2-R-3 сульфокислоти-1,4 нафтохінону та їх солі. Досліджено декілька шляхів їх синтезу. Обрано методи з найвищим виходом та чистотою продуктів. Sulfonyc acid’s of 1,4-naphthoquinone and their salts were synthesized. It is obtained a few methods of their synthesis. The methods with highest yields and purity of sufonyc acid’s was chosen.
Keywords: органічна хімія; нафтохінони; ароматичне ядро