Аналіз точності виявлення часових перенапруг та западин напруги в електричних мережах - Ванько, Володимир (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Досліджено особливості виявлення та контролю процесів швидких спотворень сигналів напруги в електричних мережах, враховуючи специфіку їх проходження, а також запропоновано модифікований спосіб визначення моментів початку і закінчення часової перенапруги або западини напруги, враховуючи як методичні, так і інструментальні похибки, що з’являються при реалізації задекларованого способу. Исследовано особенности обнаружения и контроля процессов быстрых искажений сигналов напряжения в электрических сетях, учитывая специфику их прохождения, а также предложено модифицированный способ определения моментов начала и окончания временного перенапряжения или провалов напряжения, учитывая не только методические, но и инструментальные погрешности, возникающие при воплощении задекларированного способа. Is investigated features of detection and control of processes of fast distortions of signals of a voltage in electrical networks, taking into account specificity of their passage, and also the modified way of definition of the moments of a beginning and ending temporary high voltage or failures of a voltage is offered, taking into account not only methodical, but also tool errors arising at an embodiment declary of a way.