Характер зміни над земною поверхнею електричної складової електромагнітного поля протяжного підземного провідника - Драбич, Петро; Дуб, Петро; Нічога, Віталій; Стецько, Ігор (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2004)
Розглянуто характер змін над земною поверхнею електричної складової електромагнітного поля протяжної підземної металевої комунікації у вигляді безмежно довгого лінійного проводу, розташованого під землею, з урахуванням параметрів грунту і повітря. Character of overground changes of the electrical component of the electromagnetic field of a stretched underground metallic communication in the shape of the infinitely long linear wire which is situated under ground with taking into account the parameters of ground and air is considered.