Чистіше виробництво і його роль в інтегрованій системі управління підприємством в аспекті сталого розвитку - Кулас, І. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2003)
Чистіше виробництво, яке розвивається разом із суттю і виміром врівноваженого розвитку, відіграє основну роль в управлінні підприємством. Це приводить до поступового перетворення виробничих процесів у напрямку чистих технологій і так званого екопродукту, забезпечує поточну і довготермінову рентабельність підприємства. Воно створює збірник внутрішніх екологічних норм щодо якості процесів і виробів, якості праці і оточення, а також створює систему зінтегрованого (екологічного) управління підприємством згідно з вимогами врівноваженого розвитку. Cleaner production developing with content and dimension of sustainable development has the main role in company management. It caused gradual transformation of production processes towards clean technologies and ecoproduct. This also ensures current and long-term company’s profitability. It creates a collection of internal ecological standards concerned quality of processes, products, work and environment and also integrated (ecological) company’s management consistent with sustainable development requirements.