Бінарні лінійно-квадратичні перетворення з елементами алгоритму RSA і додатковим зашумленням у захисті зображень - Ковальчук, А.; Ступень, М. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Запропоновано алгоритм шифрування-дешифрування зображень з використанням елементів алгоритму RSA як найбільш криптографічно стійкого до несанкціонованого дешифрування, стосовно зображень зі строго чіткими контурами. Елементи алгоритму RSA пропонується використовувати як коефіцієнти деякого лінійно-квадратичного афінного перетворення. Запропонований алгоритм має вищу криптографічну стійкість порівняно з алгоритмом RSA. Suggested algorithm encryption-decryption images with using elements RSA algorithm, as most cryptographically stability to unauthorized decryption, concerning images with clear contours strictly. Elements of the RSA algorithm is proposed to use as the coefficients of a linear-quadratic affine transformation. The proposed algorithm has a higher stability cryptography compared with the RSA algorithm.
Keywords: шифрування; дешифрування; зображення; контур; крипто-графічна стійкість; encryption; decryption; image; contour; cryptographic stability