Пошук траєкторій рухомих об’єктів для автоматизованих систем відеоспостереження - Іванов, Ю.; Пелешко, Д.; Ковальчук, А.; Пелешко, М. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
З розвитком iнформацiйних технологiй до систем відеоспостереження висуваються все новi завдання, якi полягають у розробці алгоритмiв оброблення вiдеоданих для авто матизованих режимiв роботи систем. Це зумовлено двома потребами: зменшення людського фактора у процесах, якi забезпечують вiдеонагляд та безпеку. Виявлення найбiльшої кiлькостi iнформативних характеристик для забезпечення безпеки чи усунення наслiдкiв несанкцiонованого порушення безпеки. Розроблено алгоритм, що дає змогу здійснювати супровід і обчислювати кількість транспортних засобів у відеопослідовності. With the development of information technologies to the surveillance systems are put forward new tasks that lie in the development of algorithms for automated processing videodanyh modes of operation of systems. This is due to two needs: reducing human factor in the processes which provide videonahlyad and security. Identifying the greatest quantity informatyvnyh characteristics for security or unauthorized removal of the consequences of a security breach. In this paper, the algorithm that provides the support and calculate the number of vehicles in the video sequence.
Keywords: зображення; траєкторія руху; бінарна маска; ерозія; відео послідовність; відеоряд; математична морфологія; системи відеоспостереження; image trajectory; binary mask erosion; video sequence video series; mathematical morphology; CCTV