Вплив гідродинаміки та масового співвідношення між фазами на технологічні показники розчинення лангбейнітового концентрату у фосфатній кислоті - Перекупко, Т. В.; Басіста, О. М. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2009)
Досліджено розчинення лангбейнітового концентрату у 15%-му водному розчині фосфатної кислоти в різних гідродинамічних умовах здійснення процесу з різними масовими співвідношеннями між твердою фазою і розчинником (Т:Р). Визначено оптимальні параметри цього процесу. Показано, що кінетика вилучення калію і магнію сульфатів у розчин описується рівняннями першого порядку. Визначено константи швидкості розчинення калію і магнію сульфатів. In this paper the dissolution of langbeinite concentrate in fifteen-percent water solution of phosphoric acid in the different hydrodynamic conditions of realization of process with different mass correlations between a solid phase and solvent is investigated. The optimum parameters of this process are determined. It is shown that kinetics of extraction of potassium and magnesium sulfates from langbeinite concentrate is described by first-order equations. The rate constants of potassium and magnesium sulfates dissolution are defined.
Keywords: розчинення лангбейнітового концентрату; оптимальні параметри; визначено константи; dissolution of langbeinite concentrate; optimum parameters; the rate constants