Обмежений набір операцій для роботи з базами даних - Тарасов, Д. О.; Пелещишин, A. M.; Жежнич, П. І. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2001)
This paper describes some approaches to defense from unauthorized or mistaken changes of data with INSERT..., DELETE... and UPDATE... operations. We consider data operations semantics according to requirements of information system designer and security disturber. Several variants of these operations using in practice, which can result in data authenticity violation, are adduced. Therefore, we propose to limit data manipulating operations using that can ensure stable functionality of information system without data authenticity violations. У статті подано деякі підходи для захисту від неавторизованих або INSERT. , DELETE. UPDATE. . Розглянуто семантику операцій з даними з точки зору розробника інформаційної системи та порушника безпеки. Запропоновано використовувати, наведений у роботі, обмежений набір операцій з даними, що дозволяє зменшити ризики порушення справжності даних у інформаційних системах.