Порівняльний аналіз методів визначення швидкості звуку - Матіко, Федір; Роман, Віталій; Федоришин, Роман (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Викладено результати порівняльного аналізу методів розрахунку швидкості звуку в природному газі за їх сферою застосування, структурою алгоритму та методичною похибкою. Виконано аналіз можливості впровадження цих методів у системах вимірювання витрати та об’єму природного газу. Изложены результаты сравнительного анализа методов расчета скорости звука в природном газе по их области применения, структуре алгоритма и методической погрешности. Выполнен анализ возможность внедрения этих методов в системах измерения расхода и объема\ природного газа. The paper presents the results of a comparative analysis of methods for calculating the speed of sound in natural gas according to the field of application, the structure of the algorithm and the methodical error. The analysis of possible implementation of these methods in systems of natural gas flowrate and volume measurement is carried out.