Концепція самоперевірки аналого-цифрових перетворювачів в процесі експлуатації - Кочан, Роман (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2010)
Проаналізовано стан єдності вимірювань вимірювальними каналами на базі аналого-цифрових перетворювачів (АЦП), обґрунтовано доцільність розробленняв будованої системи самоперевірки таких вимірювальних каналів. Здійснено аналіз вимог до самоперевірки вимірювальних каналів на базі АЦП, який дає змогу оцінити придатність відомих методів тестування, діагностики та перевірки АЦП та дав змогу розробити концепцію побудови та триструктурні схеми систем самоперевірки. Проанализировано состояние единства измерений измерительными каналами на базе аналого-цифровых преобразователей (АЦП), обоснована целесообразность разработки встроенной системы самоповерки таких измерительных каналов. Проанализированы требованияк самоповерке измерительных каналов на базе АЦП, что позволило оценить пригодность известных методов тестирования, диагностики и поверки АЦП и разработать концепцию построенияи три структурные схемы систем самоповерки таких измерительных каналов. The article analyzes the state of the art of providing the unification of measurement channels based on analog-digital converters (ADC). Also there is justified the expediency of development the embedded self-testing subsystem of such measurement channels. The analysis of the requirements to self-testing subsystem for measurement channels based on ADC allow us to evaluate the applicability of existed methods of ADC testing and to develop the concept and three structural schemes of self-testing subsystem.