Оцінка впливу ризиків на величину прибутку і розроблення стратегії компенсації їх дії - Скворцов, І. Б.; Загорецька, О. Я. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2007)
Розглянуто особливості впливу різних ризиків на розмір отриманого прибутку. Вперше здійснено класифікацію ризиків на адитивні та мультиплікативні. Вказано на те, що вплив мультиплікативних ризиків на зміну розміру прибутку є більшим, ніж вплив адитивних ризиків. To consider the features of influencing of different risks on the size of the got income. Classification of risks is first conducted on aditiv and moultiplicativ, it is indicated on that influence of moultiplicativ risks on the change of size of income is greater than influencing of aditiv risks.
Keywords: умовно-постійні витрати; змінні витрати; величина прибутку; ризики адитивні; ризики мультиплікативні.; De bene esse-indirect costs; variable charges; size of income; аdutuv risks moultiplicativ risks