Про формулювання задач оптимізації металевих стрижневих конструкцій в системах автоматизованого проектування - Пелешко, І. Д.; Юрченко, В. В. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2002)
У статті запропонований новий підхід до формулювання задач оптимізації стрижневих металевих конструкцій в системі автоматизованого проектування. Він дозволяє, зокрема, при збереженні орієнтації програми на розв’язання широкого кола задач різних стрижневих систем врахувати умови, що відображають специфіку проектної конструкції та досвід її проектування.