Активізація національно-визвольного руху у Східній Галичині напередодні проголошення ЗУНР - Малик, І. Р. (My University, 2001)
Аналізуються події, які послужили поштовхом до листопадових подій 1918 р. У Східній Галичині. Розкриваються передумови та причини виникнення національно-визвольного руху. Детально аналізується діяльність Української Парламентарної Репрезентації та Військового Комітету, процес утворення Української Національної Ради. Article describes the grows activation of liberation movement in Eastern Galicuina in the summer-auturm of 1918, the activity of Ukrainian Parliamentary Representation and Militari Comeety prior to the declaration West-Ukrainian National Republic have been analised. Paper describes the condition of the emergense Ukrainian National Council.