Особливості будівельно-технічної експертизи з визначення завищення даних про вартість виконаних будівельно-ремонтних робіт із залученням бюджетних коштів - Гула, Лев; Hula, Lev; Гула, Лев (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
Розглянуто питання щодо проведення будівельно-технічної експертизи з визначення характеру будівельно-ремонтних робіт із залученням бюджетних коштів. Охарактеризовано порядок проведення будівництва за бюджетні кошти. Окреслено процес проведення обов’язкової судової експертизи проектно-кошторисних документів для проведення будівельно-ремонтних робіт. Визначено перелік документів, які необхідно скеровувати експерту для визначення завищення даних про вартість ви- конаних будівельних і ремонтних робіт. Встановлено основні проблеми з проведення будівельно-технічної експертизи з визначення наявних будівельних робіт.

A question is considered in relation to realization of building-technical examination from determination of character of building-repair works with bringing in of budgetary cats. The order of realization of building is described for budgetary facilities. The process of realization of obligatory judicial examination of a project is an estimate documents is outlined for realization of building-repair works. The list of documents is certain that must be directed to the expert for determinationof overstating of data about the cost of the executed building and repair works. Basic problems are set from realization of building-technical examination from determination of present construction-works.

Рассмотрен вопрос относительно проведения строительно-технической экспертизы из определения характера строительно-ремонтных работ с привлечением бюджетных средств. Охарактеризован порядок проведения строительства за бюджетные средства. Очерчен процесс проведения обязательной судебной экспертизы проектно-сметных документов для проведения строительно-ремонтных работ. Определен перечень документов, которые необходимо направлять эксперту для определения завышения данных о стоимости выполненных строительных и ремонтных работ. Установлены основные проблемы из проведения строительно-технической экспертизы из определения имеющихся строительных работ.
Features of building-technical examination from determination of overstating of data about the cost of the executed building and repair works
Особенности строительно-технической экспертизы из определения завышения данных о стоимости выполненных строительных и ремонтных работ за государственные деньги
Keywords: бюджетні кошти; експертиза будівельно-технічна; будівельно- ремонтні роботи; проектно-кошторисні документи; завищена вартість; budgetary facilities; examination building-technical; building-repair works; a project is an estimate documents; overpriced cost; бюджетные средства; экспертиза строительно-техническая; строительно-ремонтные работы; проектно-сметные документы; завышенная стоимость; 343.123