Визначення зміни середнього рівня Балтійського моря за даними мареографічних спостережень - Ярема, Н.; Кашинський, Т.; Согор, А. (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
Визначено зміну середнього рівня Балтійського моря за 1994–2012 рр. На першому етапі здійснено лінійну оцінку тренду зміни середнього рівня Балтійського моря на мареографічних станціях. Складено карту зміни середнього рівня Балтійського моря. Определено изменение среднего уровня Балтийского моря за период 1994–2012 гг. На первом этапе проведено линейную оценку тренда изменения среднего уровня Балтийского моря на мареографических станциях. Составлена карта изменения среднего уровня Балтийского моря. The changes in the mean level of the Baltic Sea for the period 1994–2012 yy. was determined. First the linear trend of temporal variations of mean level in the Baltic Sea areas were obtained from tide gauge data. Mapping changes in the mean level of the Baltic Sea was presented.
Определение изменения среднего уровня Балтийского моря по данным мареографических наблюдений
Determination of the Baltic Sea mean level changes from tide gauge data
Keywords: мареограф; PSMSL станція; PSMSL служба; зміна середнього рівня моря