Розвиток систем дистанційного обліку електроенергії - Влах-Вигриновська, Г. І.; Іванюк, О. О. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Розглянуто особливості використання широкосмугової технології PLC для передавання даних електромережею. Запропоновано структурну схему вимірювального перетворювача електроенергії для автоматизованих систем дистанційного обліку електроенергії (АСДОЕ) із функціями контролю і управління споживанням кінцевих абонентів. Розглянуто питання реалізації каналів зв’язку для побудови систем АСДОЕ. In the article, the peculiarities of using broadband PLC technology to transmit data over the mains are analyzed. A block diagram of the transmitter of electricity for the automated systems of remote electricity metering (ASDOE) with functions of control and management of end user consumption is offered. The issue of communication channels implementation for the construction of ASDOE is addressed.
Keywords: система дистанційного обліку електроенергії; канали зв’язку; технологія PLC; широкосмугова мережа доступу; вимірювальний перетворювач електроенергії; remote electricity metering system; PLC technology; broadband access network; transmitter power channels