Аналіз методів розв’язування задачі планування в обчислювальних грід-системах - Литвин, В. В.; Мельник, А. С. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Планування виконання робіт є однією з найважливіших та найскладніших задач у грід-системах, оскільки ця задача є NP-повною. У статті визначено особливості організації планування у грід-системах; розглянуто основні алгоритми, розроблені для планування у грід. Workflow scheduling is one of the most important and most difficult issues in grid systems. Finding a best solution for a workflow scheduling problem is NP-complete. This paper considers specifics of workflow scheduling in grid systems and presents existing scheduling algorithms developed for grids.
Keywords: грід-системи; планування робіт; планування на основі best-effort підходу; планування на основі QoS підходу; гетерогенні системи; розподілені обчислення; grid systems; workflow scheduling; best-effort based scheduling; QoS constraint based scheduling; heterogeneous systems; distributed computing