Проблема особистісної самоідентифікації у постмодерністському окресленні - Мазур, Любов (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
На основі аналізу постмодерністських концепцій показана ризоматична модель самоідентичності особистості, в основу якої покладений “складчастий” процес виробництва сенсів. Виявлено, що таке розуміння самоідентичності актуалізує роль іншого у цьому процесі та ставить проблему співвідношення індивідуального і особистісного, трансцендентного і персонального. In the article on the basis of the analysis of post-modern concepts presented rhizome model of the self-identity of the individual, which is based on the “rugose” the process of production of meanings. Found that such an understanding of self-identity actualizes the other’s role in this process and puts the problem of correlation between individual and personal, transcendent and personal.
The problem of the personal self-identity in a postmodern description
Keywords: самоідентичність особистості; ризома; складка; машина бажання; виробництво суб’єктивності; self-identity of a personality; rhizome; fold; machine desire; the production of subjectivity