Динамічні та статичні режими роботи електроприводів штангових нафтовидобувних установок - Маляр, А. В.; Андреїшин, А. C. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Розглядається питання визначення меж застосування рівнянь статики для дослідження роботи нафтовидобувної установки. Виконано дослідження впливу частоти гойдань балансира на характер перебігу повного циклу роботи верстата-гойдалки і динамічну складову моменту. В основу алгоритму покладено математичну модель асинхронного двигуна та верстата-гойдалки. The paper considers boundaries of application of static equilibrium equations for exploring the oil pumping unit operation. The effect of crank counterbalance oscillation frequency on the character of the pumping unit full operation cycle and the dynamical component of the torque was studied. The algorithm relies on the mathematical model of the asynchronous motor and pumping unit.
Keywords: асинхронний двигун; нафтовидобувна установка; динамічний режим; статичний режим; asynchronous motor; pumping unit; dynamic mode; static mode