Дизайн нестаціонарних збірно-розбірних естрад для видовищ і вівтарів для літургій в польових умовах - Бойко, Ольга Тарасівна; Boiko, Olha Tarasivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Розробка проєкту нестаціонарних збірно-розбірних естрад для видовищ і вівтарів для літургій капеланів ЗСУ в польових умовах, має на увазі під собою сприяння психологічному здоров’ю військовослужбовців, шляхом якісного дозвілля, а саме, міні-театру, кінопоказів, концертів та літургій, а відтак – моральну стійкість армії. В Україні почали задумуватись про проведення розважальних заходів для військових ще з часів АТО, а саме з 2014 року проводились концерти, стендапи та інші видовища. Але на той час це було не так розповсюджено та необхідно, як на сьогоднішній день, коли жорстока повномасштабна війна триває вже понад 3 роки. Під час повномасштабної війни, перші дозвіллєві, культурно-видовищні заходи для армії почати проводити в кінці 2022-початку 2023 року, адже такий термін вважається досить довготривалим для постійного впливу стресу на психіку людини. Але завжди поставало питання організації, так як військові менш мобільні за цивільних, так як мусять бути у вказаному місці, а також сукупчення на одній території багатьох людей може стати небезпечним для них. Цей проєкт надасть вирішення цього виклику, завдяки створенню мобільної, швидкорозбірної естради, яка б полегшила організацію та проведення невеликих видовищних подій навіть у польових умовах.

The development of the project of non-stationary collapsible stages for entertainment and altars for liturgies by the chaplains of the Armed Forces of Ukraine in the field is aimed at promoting the psychological health of military personnel through quality leisure, namely, mini-theater, film screenings, concerts and liturgies, and thus the moral stability of the army. In Ukraine, the idea of organizing entertainment events for the military has been around since the ATO, with concerts, stand-ups, and other performances taking place since 2014. But at that time, it was not as widespread and necessary as it is today, when a brutal full-scale war has been going on for more than 3 years. The first leisure activities for the army will begin in late 2022 or early 2023, as this period is considered to be long enough for the constant impact of stress on the human psyche. But there has always been a question of organization, as the military is less mobile than civilians, as they have to be in a specified place, and the gathering of many people in one area can be dangerous for them. This project will provide a solution to this challenge by creating a mobile, quickly disassembled stage that would facilitate the organization and holding of small entertainment events even in the field.
Design of non-stationary modular stages for spectacles and altars for liturgies in the outdoor conditions
Keywords: 6.191.00.00