Моделювання актюатора точного позиціювання на основі бідоменного кристала ніобату літію - Яхневич, У. В.; Горбунов, О. О.; Сиворотка, І. І.; Бурий, О. А.; Сугак, Д. Ю.; Yakhnevych, U.; Gorbunov, O.; Syvorotka, I.; Buryy, O.; Sugak, D. (Видавництво Львівської політехніки, 2019)
Проведено моделювання актюатора на основі бідоменної структури ніобату літію. Встановлено залежності величини зміщень актюатора від його геометричних розмірів та прикладеної різниці потенціалів. Зокрема показано, що залежність величини зміщення від прикладеної напруги має лінійних характер в усьому дослідженому діапазоні (–300–300 В). Результати розрахунків добре узгоджуються з відомими експериментальними даними.

The simulation of the actuator based on lithium niobate bidomain structure was carried out. The dependencies of the values of actuator displacements on its geometrical dimensions and the applied voltages were determined. Particularly, it is shown that the dependence of the displacement on the applied voltage is linear in the whole investigated range (–300–300 V). The results of the calculations are in the good agreement with known experimental data.
Simulation of the actuator of precise positioning based on the lithium niobate bidomain crystal
Keywords: пристрої позиціонування; бідоменна структура; ніобат літію; positioning devices; bidomain structure; lithium niobate; 537.226.4