Ідентифікація внутрішніх параметрів обмоток електричних машин за допомогою теорії чутливості - Кучерук, В. Ю.; Поджаренко, A. B.; Селезньова, Р. В. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2000)
Запропоновано метод ідентифікації внутрішніх параметрів обмоток електричних машин за допомогою теорії чутливості і проведено його дослідження. Метод дозволяє з малою похибкою ідентифікувати активний опір обмотки. Похибка ідентифікації ємності обмотки має більші значення. Це свідчить про доцільність ідентифікації ємності іншими методами ідентифікації, наприклад, методами інваріантного поглиблення або аналітичними методами. Знайдене значення ємності обмотки можна використати для початкового наближення під час ідентифікації іншими методами. The method of identification of electrical machines windings internal parameters with the sensitivity theories is offered and is conducted of its research. The method allows with a small error to identify an active resistance of a winding. The identification error of a winding capacity has higher significance. It specifies expediency of identification of a capacity by other identification methods, for example, methods of an invariant investment or analytical methods. For want of it the found significance of a winding capacity can be used for an initial value for want of identifications by other methods.