Родинна усипальниця XV століття роду князів Свірзьких - Швець, Максим (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
У статті представлено неоднозначну пам’ятку XV століття – баштоподібну споруду, неподалік Свірзького замку, яка за своїми архітектурними характеристиками тотожна сімейним усипальницям. The article describes the unclear monument of architecture of the 14th century – the tower looking building, near the Svirzhskyj castle, which with its architectural character is equal to the family burial chapel.
The XV century Svirzhskyj family tomb
Keywords: оборона вежа; родина усипальниця; замок; парк; крипти; defensive tower; family burial chapel; castle; park; tomb