Добові розв'язки гармонічних коефіцієнтів 2-го порядку за даними градієнтометра місії GOCE - Марченко, О. М.; Ярема, Н. П.; Лопушанський, О. М.; Лук'янченко, Ю. О. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
У роботі визначені коефіцієнти другого порядку Сnm, Snm гравітаційного потенціалу Землі за градієнтометричними вимірами супутника GOCE. Показана стабільність цих коефіцієнтів і дана оцінка точності їх визначення. В работе определены коэффициенты второго порядка Cnm, Snm гравитационного потенциала Земли по градиентометрическим измерениям спутника GOCE. Показана стабильность этих коэффициентов и дана оценка точности их определения. In the paper the second-degree harmonic coefficients C2m and S2m of Earth gravity potential were derived after the GOCE-satellite measurings. The stability of those coefficients is shown and estimation of its determination accuracy is given.
Суточные решения гармонических коэффициентов 2-го порядка по данным градиентометра миссии GOCE
The diurnal solution of second-degree harmonic coefficients after the GOCE-mission gradientometer`s data
Keywords: супутник GOCE; осі інерції; гравітаційні градієнти; супутникова градієнтометрія; спутник GOCE; оси инерции; гравитационные градиенты; спутниковая градиентометрия; satellite GOCE; inertial axes; gravity gradients; satellite gradientometry