Prognozowanie szeregow finansowych zwykorzystaniem trendu pełzającego - Duda, Jan T.; Pełech-Pilichowski, Tomasz; Augustynek, Andrzej (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Розглянуто можливість аналізу фінансових часових рядів з використанням змінного тренду для визначення їх тенденції розвитку. Досліджено 12 серій щоденних записів торгових фондових індексів, цін на нафту та валютних курсів за останні 15 років. Доведено відсутність річних, щомісячних і щотижневих циклів, а також можливість упорядкування прогнозів рядів до одного року, використовуючи згладжену тенденцію розвитку в рамках тижня та місяця. The possibilities of financial time series analysis using a cutoff to determine the trend of the development trend. Investigated 12 series of daily trading stock indices, oil prices and exchange rates over the last 15 years. Lack of cycles of annual, monthly and weekly forecasts, and the ability to streamline the ranks to one year by using the smoothed trend of development in the windows of weekly and monthly.
Forecasting financial time series using the creeping trend
Keywords: оптимізація; тенденція; валюта; купівельна спроможність; optimization; trend; currency; purchasing power