Терміни української лінгводидактики на етапі гармонізації - Туркевич, Оксана (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
У статті розглянуто терміни української лінгводидактики в контексті гармонізації. Українські терміноодиниці описано в порівняльному аспекті з англійськими, польськими і російськими варіантами. Виявлено труднощі, які супроводжують гармонізацію. In the article terms of Ukrainian language education are considered in the context of term harmonization. Ukrainian terms are described in the contrastive aspect against their English, Polish and Russian equivalents. Difficulties that accompany terminology harmonization are distinguished.
Keywords: гармонізація; лінгводидактика; термін; українська мова; англійська мова; польська мова; російська мова; harmonization; language education; term; Ukrainian; English; Polish; Russian