Концепція одержання низькоенерговмісних цементів - Марків, Т. Є.; Марущак, У. Д.; Саницький, М. А.; Соболь, Х. С.; Новицький, Ю. Л. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2009)
Показано, що системне вирішення проблеми зниження енергоміцності цементів та бетонів, а також зменшення їх негативного впливу на навколишнє середовище досягається за рахунок використання альтернативних видів палива та одержання модифікованих низькоенергомістких цементів з підвищеним вмістом активних мінеральних добавок. It was shown, that systematically resolving of problems of cements and concretes energy capacity decreasing and negative influence on environment as well is attained due to using of alternative fuel and obtaining of modifying low-energy cement with higher mineral additives content.
Keywords: енергоміцність цементів; навколишнє середовище; problems of cements and concretes energy; negative influence