Система дистанційного моніторингу та керування кліматичними параметрами приміщень в процесі промислового виробництва - Бережний, І. В.; Наконечний, А. Й. (Видавництво Львівської політехніки, 2020)
На основі проведених досліджень та порівняльного аналізу існуючих систем запропоновано і розроблено алгоритм дистанційного моніторингу та керування технологічного процесу за допомогою IoT технологій. Розглянуто систему із гнучкими алгоритмами, в якій поєднано різні протоколи передавання даних з використанням Wi-Fi технології, що дає змогу використовувати такого типу системи у будь-якій галузі безпечно з високою швидкодією, енергоефективністю та без затрат на лінії зв’язку.

Based on the research and comparative analysis of existing systems, an algorithm for remote monitoring and control of the technological process using IoT technologies is proposed and developed. We consider a system with flexible algorithms, which combines different data protocols using Wi-Fi technology, which allows you to use this type of system in any industry safely with high speed, energy efficiency and without the cost of communication lines.
Remote monitoring and control system of room climate parameters in the process of industrial production
Keywords: дистанційний моніторинг; дистанційне керування; IoT технології; Wi-Fi технології; remote monitoring; remote control; IoT technologies; Wi-Fi technologies; 551.568; 621.317