Антидержавний екстремізм: кримінально-правові аспекти - Ортинський, В. Л. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Розглядаються теоретичні аспекти антидержавного екстремізму з позиції кримінального права. Подано характеристику і ознаки, що виокремлюють антидержавний екстремізм від інших проявів екстремізму та тероризму. Визначено напрями підвищення ефективності правового регулювання протидії кримінальному (насильницькому) екстремізму на підставі аналізу правозастосування у вказаній сфері. Рассматриваются теоретические аспекты антигосударственного экстремизма с позиции уголовного права. Дано характеристику и признаки, что отделяют антигосударственный экстремизм от других проявлений экстремизма и терроризма. Определены направления повышения эффективности правового регулирования противодействия криминальному (насильственному) экстремизму на основании анализа применения права в указанной сфере. In the article the theoretical aspects of the anti-extremism criminal legal position. Describes the signs that distinguish from other anti-state extremism and terrorism. Identify ways of increasing the efficiency of legal regulation of combating criminal (violent) extremism on the analysis of enforcement in that area.
Антигосударственный экстремизм: уголовно-правовые аспекты
Anti-extremism: criminal law aspects
Keywords: антидержавний екстремізм; насильницький характер; тероризм; кримінально-правовий аспект; антигосударственный экстремизм; насильственный характер; терроризм; уголовно-правовой аспект; anti-state extremism; violent; terrorism; criminal law aspect