Моделювання процесу термомеханічного деформування повздовжнього перетину отвору при розвертанні - Малишко, І. О.; Татьянченко, О. Г. (Національний університет "Львівська політехніка", 2002)
Досліджено вплив температурних деформацій деталі і інструмента на характер спотворення профілю повздовжнього перерізу отвору. Визначено основні чинники, що впливають на формування профілю повздовжнього перерізу отвору. The character of development of temperature deformations of a detail and tool is investigated at expansion of holes and their influence on distortion of a longitudinal structure of a hole. The major factors are determined which influence the form of longitudinal section of a hole.