Семантична кластеризація текстових документів методом k–середніх - Павлишенко, Б. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Запропоновано алгоритм кластеризації текстових документів методом k–середніх у векторному просторі частотних характеристик семантичних полів. Показано ефективність семантичного кластерного аналізу при вивченні класифікацій текстових документів, зокрема за авторством. The algorithm of clusterization of text documents by k–means method in the vector space of frequencies characteristics of semantic fields has been proposed. The effectiveness of semantic cluster analysis for investigation of text documents classifications, particularly authorship has been shown.
Keywords: інтелектуальний аналіз текстів; кластерний аналіз; метод k– середніх; семантичні поля; text mining; cluster analysis; k–means method; semantic fields