Розвиток транспортної політики в Україні згідно з вимогами ЄС на прикладі вантажних перевезень залізничного і автомобільного транспорту - Мних, О. Б.; Гречин, Б. Д. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Відображено особливості транспортної політики в Україні у сфері вантажних перевезень і доведена необхідність її удосконалення згідно з вимогами Європейського Союзу. Виявлено основні тренди, які характеризують динаміку навантажень на залізничний і автомобільний транспорт, і визначено основні напрями розвитку ринку транспортних послуг на основі критичного оцінювання досвіду Європейського Союзу. The article reflects the peculiarities of transport policy in Ukraine in transportation and proved the need to improve compliance with the requirements of the European Union. The key trends that characterize the dynamic loads on the rail and road transport, and the main directions of development of the transport market based on a critical evaluation of the experience of the European Union.
Development of transport politics in Ukraine under eu requirements example freight railway and motor transport
Keywords: транспортна політика; вантажні перевезення; екостандарти; транспортні послуги; залізничний транспорт; автомобільний транспорт; transport politics; freight transportation; ecological standards; transport services; rail transport; аutomobile transport.