Про модифікацію стандартного алгоритму лексикографічного сортування даних - Голота, В.; Когут, І.; Голота, Т. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2001)
Запропоновано модифікацію стандартного алгоритму лексикографічного сортування даних, що базується на сортуванні базових рядків і визначенні без сортування порядку похідних рядків. Модифікований алгоритм, порівняно із стандартним, дає змогу значно скоротити час стискання файлів розмірами понад 0.3 Mb.