Стабілізація процесу електроперетворення у плавильному просторі дугової сталеплавильної печі - Паранчук, Я. С. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2003)
Запропоновано схемотехнічні рішення для стабілізації потужності дуг у дуговій сталеплавильній печі. Подається функціональна блок-схема системи регулювання електричного режиму печі з контуром регулювання потужності дуги, методика оцінки показників якості стабілізації потужності дуг та результати комп’ютерного симулювання електричного режиму дугової сталеплавильної печі, оптимізованого за критерієм мінімуму середньої квадратичної похибки регулювання потужності дуги. Schematic decisions for digital arc furnace current stabilization are proposed. Block scheme of furnace control system with power regulation contour and method for estimating arc power stabilization quality are given. The paper also presents results of arc electrical mode computer simulation. Electric mode is optimized by criterion of minimal average quadratic error of arc power.