Коефіцієнт ефекту Зеєбека та хімічний потенціал в PBSE в умовах екранування домішків - Буджак, Я. С. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Вияснено вплив ефекту екранування домішкових центрів з малими енергіями активації на значення приведеного хімічного потенціалу μ2 та значення коефіцієнта ефекту Зеєбека α. Показано, що за наявності ефекту екранування в кристалах за певних умов можна спостерігати немонотонну залежність α від температури. Це пов'язано з відомою в літературі залежністю енергії іонізації домішків від концентрації носіїв зарядів. У роботі дані аналітичні висновки і числові оцінки впливу цієї залежності на коефіцієнти α та μ2.

The influence of effect of screening of doping centers with small actication energies on chemical potential μ2 and Zeebeck coefficient α is investigated. It is shown that screening effect in crystal at defined conditions can lead non-monothonic dependence of α on temperature. It is caused by dependence of doping ionization on carrier concentration. The analythical conclusions and numerical estimation is considered at the paper.