Дизайн інтер'єру косметичного салону "Elan" в ЖК "Містечко Підзамче - Брама" у м. Львові - Ящук, Юлія Володимирівна; Yashchuk, Yuliia Volodymyrivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Розробляється дизайн-проект косметичного салону у місті Львів. Об'єкт проєктування: внутрішнє приміщення косметичного салону, в ЖК "Містечко Підзамче-Брама" у м. Львів. Предмет проєктування - дизайн інтер’єру косметичного салону. Мета роботи полягає у створенні сучасного, функціонального, стильного та унікального косметичного салону для надання професійних та комфортних послуг для відвідувачів. Сьогодні краса та догляд за собою стали невід'ємною частиною життя багатьох людей. Індустрія краси стрімко розвивається у цілому світі, а косметичні салони стають не просто місцем надання послуг, а справжніми оазами оновлення не тільки тілесного а й душевного. Успішний салон – це не лише професійна команда, якісні матеріали та великий вибір процедур, а й комфортне, стильне та продумане середовище, яке залишає позитивне враження для клієнтів. Саме тому дизайн інтер’єру відіграє ключову роль у формуванні конкурентоспроможності бізнесу, впізнаваності та популярності. Саме тому тема дипломної роботи є актуальною в теперішній час. Основною метою при формуванні проектної пропозиції є створення мінімалістичного та комфортного простору косметичного салону, враховуючи ергономічні вимоги та норми щодо інклюзивності. У першому розділі досліджено теоретичні та методичні аспекти формування комерційного простору косметичного салону, зокрема трансформація їх предметно-просторового середовища від минулого до сучасності, поєднання різних функцій в спільному просторі, особливостей функціонального зонування, предметного наповнення, естетики й комфорту. 3 У другому розділі проведено аналіз аналогів дизайн-проектів салонів краси на основі світового та вітчизняного досвіду. В третьому розділі сформовано основну ідею проекту косметичного салону. Здійснено перепланування приміщення, підібрано декоративно-оздоблювальні матеріали та запроектовано освітлення в інтер’єрі закладу. В четвертому розділі прописаний розрахунок вартості проектно-будівельних робіт, меблів та обладнання для комплексної реалізації дизайну інтер’єру косметичного салону.

A design project for a beauty salon in Lviv is being developed. Design object: interior of a beauty salon in the residential complex “Mistechko Pidzamche-Brama” in Lviv. Design subject: interior design of a beauty salon. The aim of the work is to create a modern, functional, stylish, and unique beauty salon to provide professional and comfortable services to visitors. Today, beauty and self-care have become an integral part of many people's lives. The beauty industry is rapidly developing around the world, and beauty salons are becoming not just a place to provide services, but true oases of renewal, not only for the body but also for the soul. A successful salon is not only a professional team, high-quality materials, and a wide range of procedures, but also a comfortable, stylish, and well-thought-out environment that leaves a positive impression on customers. That is why interior design plays a key role in shaping the competitiveness, recognition, and popularity of a business. That is why the topic of this thesis is relevant today. The main goal in developing the project proposal is to create a minimalist and comfortable space for a beauty salon, taking into account ergonomic requirements and inclusivity standards. The first chapter explores the theoretical and methodological aspects of creating a commercial space for a beauty salon, in particular the transformation of their physical environment from the past to the present, the combination of different functions in a shared space, the features of functional zoning, physical content, aesthetics, and comfort. The second chapter analyzes similar beauty salon design projects based on global and domestic experience. The third chapter outlines the main idea of the 5 beauty salon project. The premises have been redesigned, decorative and finishing materials have been selected, and lighting in the interior of the establishment. The fourth section provides a calculation of the cost of design and construction work, furniture, and equipment for the comprehensive implementation of the interior design of the beauty salon.
Interior design of the beauty salon "Elan" in the "Mistechko Pidzamche - Brama" Residential Complex in Lviv
Keywords: 6.022.03.03; просторовий дизайн; салон краси; дизайн інтер'єру; предметний дизайн; екологічний дизайн; мінімалізм; spatial design; beauty salon; interior design; object design; ecological design; minimalism