Особливості трансформаційних процесів у інформаційно-комунікаційній сфері - Войтко, С. В. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2007)
Розглянуто особливості трансформаційних процесів у інформаційно-комунікаційній сфері. Зазначено основні ознаки та показники трансформаційного процесу галузі. Наведені основні події розвитку інформаційно-комунікаційних технологій в Україні та запропо¬новано модель розвитку стільникового зв’язку. Оброблені статистичні дані та зазначені узагальнюванні результати. Досліджено циклічні процеси розвитку та визначено період циклу. Проаналізовані основні тенденції розвитку інформаційно-комунікаційної сфери: глобалізація, конвергенція, персоналізація, дерегулювання. Наведено особливості, що впливають на процеси трансформації в інформаційно-комунікаційній сфері. The features of processes of transformation in information - communication sphere are considered. The basic characteristics and parameters of process of transformation of branch are marked. The basic events of development of information - communication technologies in Ukraine are given, and the model of development of cellular communication is offered. The statistical data are processed, and the generalizing results are marked. The cyclic processes of development are investigated, and the period of a cycle is determined. The basic tendencies of development of information - communication sphere are analyzed: globalization, conver- gention, personalization and deregulation. There are given some features which influence processes of transformation in information - communication sphere.