Аналіз можливостей застосування безпілотних літальних апаратів для військових цілей - Глотов, В.; Гуніна, А.; Телещук, Ю.; Hlotov, V.; Hunina, A.; Teleschuk, Yu.; Глотов, В.; Гунина, А.; Телещук, Ю. (My University, 2017)
Наведено критичний аналіз літературних джерел щодо можливостей застосування сучасних БПЛА у військових цілях. Подано розгорнуту класифікацію БПЛА. Висвітлено основні завдання і переваги БПЛА. Досліджено можливість застосування БПЛА для виявлення літальних апаратів у локальних війнах і збройних конфліктах.

The article presents a critical analysis of the literature on the possibilities of application of modern UAVs for military purposes. Shows the detailed classification of modern UAVs. It outlines the main objectives and advantages of UAVs. The possibility of UAV application for the detection of aircraft in local wars and armed conflicts.

Представлен критический анализ литературы относительно возможностей применения современных БПЛА в военных целях. Приведена развернутая класси- фикация современных БПЛА. Раскрыты основные задачи и преимущества БПЛА. Исследована воз- можность применения БПЛА для обнаружения лета- тельных аппаратов в локальных войнах и воору- женных конфликтах.
Analysis of possibilities for the use of unmanned aerial vehicles for military purposes
Анализ возможностей применения беспилотных летательных аппаратов для военных целей
Keywords: безпілотний літальний апарат; аерознімання; 528.1