Активність боридів титану, хрому і ванадію в реакціях розкладу гідропероксиду та епоксидування ненасичених сполук - Мокота, О.І.; Трач, Ю.Б.; Никипанчук, М.В.; Довгей, В.В. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2004)
Досліджено розклад гідропероксиду третбутилу та епоксидування октену-1 і етилалілетилакрилату в присутності TiB2, CrB2, VB2. Показано, що VB2 є найефективнішим під час розкладу ГПТБ та епоксидування октену-1, а TiB2 – під час епоксидування етилалілетилакрилату. The decomposition of tert-butyl ydroperoxide and epoxidation of octene-1 and ethylallylethylacrylate in the presence of TiB2, CrB2, VB2 were investigated. It was shown that VB2 is the most effective in process of tert-butyl hydroperoxide decomposition and epoxidation of octene-1, TiB2 – in process of epoxidation of ethylallylethylacrylate.