Кластиризація даних часових рядів технологічних змінних методом силуетів - Безуглов, А. О. (Видавництво Львівської політехніки, 2018)
У роботі розгянуто метод силуетів для аналізу даних часових рядів узятих з бурякопереробного відділення цукрового заводу що пов’язані з витратами матеріальних та енергетичних ресурсвів та температурним режимом роботи. Проводиться харатеристика можливих варіантів реалізації методів силуетів для обраного технологічного процесу.
Keywords: кластериація; часові ряди; метод силуетів; аналіз даних; 681.324