Розширення технологічних можливостей зубофрезерних обкочувальних верстатів для нарізання конічних коліс на основі радіально-колового способу - Грицай, І. Є. (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
Розроблено новий спосіб нарізання конічних зубчастих коліс дисковою фрезою на зубофрезерному верстаті, що ґрунтується на радіально-коловому способі зубофрезерування. Розраховано параметри налагодження робочих рухів верстата для отримання конічних коліс з заданими параметрами. Показано переваги способу та можливість його широкого використання.

The paper presents a new method bevel gears cutting. It’s based on the radial-circular generating gear teeth method. Gear cutter is a simple thin mill disc and a process implements a gear cutting machine with the gear rotation. The cutting conditions and parameters in bevel gears machining are calculated. The advantages of the method and the possibility of it’s application are proven.
Expansion of technological possibilities of zinc-milling lining machines for cutting of conical wheels on the basis of radial-circular method
Keywords: конічні зубчасті колеса; дискова фреза; радіально-коловий спосіб; ефективність; bevel gears; mill disc cutter; radial-circular generating gear teeth method; efficiency; 621.914.5; 621.9.015