Синтез та ідентифікація нових карбоксилатних мономерів - Гладій, А. І.; Цюпко, Ф. І.; Полюжин, І. П.; Ларук, М. М.; Gladii, A. I.; Tsyupko, F. I.; Polyugyn, I. P.; Laruk, M. M. (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
Розроблена рефрактометрична експрес-методика контролю процесів синтезу та очищення (полі)алкіленокси(мет)акрилових моноестерів фталевої і малеїнової кислот та підтверджена будова одержаних етилметакрилових та гексапропіленоксиакрилових моноестерів фталевої і малеїнової кислот рефрактометричним, ІЧ- та ЯМР 1Н-спектраль- ними методами аналізу, що дає змогу ідентифікувати вказані карбоксилатні мономери.

Refractometric rapid method of controlling the synthesis and purification of (poly)alkyleneoxy(meth)acrylic monoesters of phthalic and maleic acids was developed and the structure obtained of ethylmethacrylic and hexapropyleneoxyacrylic monoesters phthalic and maleic acid was found by refractometric, IR and 1H NMR spectral analysis methods, allowing to identify these carboxylate monomers.
Synthesis and identification of new carboxylate monomers
Keywords: карбоксилатні мономери; ідентифікація; ІЧ та ЯМР 1Н спек- тральні методи аналізу; carboxylate monomers; identification; IR and 1H NMR spectral analysis techniques; 66.095.132; 661.742.14