Правові механізми забезпечення гендерної рівності в Україні - Андрусяк, І. П. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Розглядається нормативно-правова база впровадження та забезпечення гендерної рівності в Україні. На основі аналізу відповідних нормативно-правових актів визначається ефективність правових механізмів, спрямованих на її врегулювання. На основі порівняння відповідних державних програм визначаються недоліки і прорахунки у цій сфері, напрями подальшого вдосконалення правового регулювання забезпечення гендерної рівності в Україні. Рассматривается нормативно-правовая база внедрения и обеспечения гендерного равенства в Украине. На основе анализа соответствующих нормативно-правовых актов определяется эффективность механизмов, направленные на ее урегулирование. На основе сравнения соответствующих государственных программ определяются недостатки и просчеты в этой сфере, направления дальнейшего совершенствования правового регулирования обеспечения гендерного равенства в Украине. The article studies the regulatory foundation of the implementation and promotion of gender equality in Ukraine. Determination of the effectiveness of legal mechanisms aimed at its regulating, is based on the analysis of relevant legal acts. Based on the comparison of state programs, deficiencies and failures in this area, the direction of further improvement of legal regulation of gender equality in Ukraine, is determined.
Правовые механизмы обеспечения гендерного равенства в Украине
Legal mechanisms of gender equality in Ukraine
Keywords: гендерна рівність; права людини; забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків; гендерні підходи; гендерні стереотипи; гендерное равенство; права человека; обеспечение равных прав и возможностей женщин и мужчин; гендерные подходы; гендерные стереотипы; gender equality; human rights; equality rights and opportunities for women and men; gender approaches; gender stereotypes